Web Analytics Made Easy - Statcounter

تعزیه‌خوانی از آئین‌های سنتی مردم دیار علویان بوده که با شور و حال خاصی در ماه محرم در این استان برگزار می‌شود. ۲۵ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۳:۰۰ استانها مازندران نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بابلسر، استان مازندران به دیار علویان مشهور بوده و خاستگاه تشیع در شمال کشور محسوب می‌شود. این استان علاوه بر برخورداری از مواهب الهی و گردشگری از آئین‌ها و سنت‌های دیزینه ای برخوردار بوده که یکی از این آئین‌ها، تعزیه‌خوانی بوده که همه ساله با فرا رسیدن ماه محرم در شهرهای مختلف مازندران برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعزیه‌خوانی یا شبیه‌خوانی از جمله آئین‌های سنتی است که پس از گذشت چندین صده، هنوز با شور و عشق به اباعبدالحسین(ع) و خاندان پاک و مطهر ایشان در شهرهای مختلف مازندران برگزارمی‌شود.

تعزیه به معنای متعارف، نمایشی است که در آن واقعه کربلا توسط افرادی که هر یک نقشی از شخصیت‌های اصلی را بر عهده دارند، نشان داده می‌شود و در واقع نوعی نمایش مذهبی و سنتی بوده که به مصائب اهل بیت امام حسین(ع) و یاران باوفایش می‌پردازد.

در مراسم تعزیه‌خوانی با حال و هوای خاص و حضور ارادتمندان اهل بیت (ع) در مازندران برگزار می‌شود، قیام حسینی(ع) از زمان جدایی حر از لشکر یزید و پیوستنش به صف یاران حضرت سیدالشهدا(ع) و جانفشانی‌های دیگر یاران آن حضرت تا زمان شهادت حضرت اباعبدالله الحسین (ع) روایت می‌شود.

هنرمند تعزیه‌خوان قزوین: صدای آخرین نفس‌های تعزیه در کشور به گوش می‌رسدمراسم تعزیه‌خوانی در امامزاده یحیی (ع) سمنان برگزار می‌شودتعزیه‌خوانی روز عاشورا در قم به روایت تصویر

همزمان با دهه دوم محرم شهرهای مختلف مازندران سراسر عزا و ماتم است و بیرق‌های سیاه بر سر در مساجد، حسینیه‌ها و تکایا، ادارات، مدارس و دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی این منطقه نصب شده است.

حاج حسین که از افراد پیر برگزاری تعزیه در مازندران است در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در بابلسر، اظهار داشت: سالیان سال است که به عنوان بازیگر در نقش حر در آیین تعزیه‌خوانی شرکت می‌کند و هرساله با شور و حال خاصی در مازندران این مراسم برگزار می‌شود.

وی افزود: در این مراسم به قیام امام حسین(ع) و اسارت گرفتن خاندان عصمت و طهارت(ع) و روضه بانو زینب کبری(س) پرداخته می‌شود و مردم با اشتیاق خاصی برای تماشای آن به محل برگزاری تعزیه می آیند.

ضرورت ایجاد آموزشگاه تعزیه خوانی در مازندران

این تعزیه‌خوان مازندرانی ادامه داد: در زمان طاغوت با برگزاری تعزیه و برگزارکنندگان آن برخورد می‌شد و حتی افراد را بازداشت و مورد ضرب و شتم قرار می‌دادند اما به برکت انقلاب تعزیه‌خوانی شور و حال خاص دیگری گرفته است. وی افزود: بسیاری از جوانان و نوجوانان مازندرانی برای آموزش دیدن به ما مراجعه می‌کنند اما یک عزم استانی و ملی برای ایجاد یک مجموعه آموزشی وجود ندارد که این موضوع به عنوان یک مشکل در این کار بزرگ محسوب می‌شود.

یکی از افراد که برای تماشای تعزیه در مراسم حضور داشت با اشاره به اهمیت اجرای صحیح تعزیه و روایت بی نقص مصائب اهل بیت اباعبدالله الحسین(ع)، گفت: بیان واقعه عاشورا و مصایب پس از آن که یزیدیان زمان بر امام حسین(ع) و یاران و اهل بیت ایشان داشته اند نقش مهی در ترویج فرهنگ عاشورا در جامعه دارد و همگان باید برای حفظ و ترویج این فرهنگ کوشا باشند.

وی افزود: بسیاری از افراد واقعه عاشورا و مسائل قبل و وقایع بعد از آن را در کتاب‌ها یا منابر شنیده اند اما بازگویی و اجرای آن با استفاده از هنر تعزیه‌خوانی سبب روشنگری و تاثیرگذاری بیشتر فرهنگ عاشورا و علت قیام امام حسین(ع) در جامعه دارد که باید متولیان فرهنگ برای حفظ و گسترش آن تلاش کنند.

این شهروند مازندرانی ادامه داد: متاسفانه کانون یا مجموعه ای در استان برای آموزش تعزیه خوانی وجود ندارد و مسئولان باید چاره ای برای رفع این مشکل بیاندیشند.

انتهای پیام/

R41358/P4001/S6,74/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۲۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تساوی و شکست حاصل کار مازنی‌ها در لیگ دسته دوم فوتسال

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، در هفته سوم مرحله دوم مسابقات لیگ دسته دوم فوتسال باشگاه‌های کشور، شهدای سوادکوه برابر اتحاد ستوان ایلام به نتیجه تساوی ۱-۱ خانگی رضایت داد و عاشوری زاده چالوس با حساب ۴ بر ۲ به میزبانش یادآوران شاهدیه یزد باخت.

ساسان قاسمی هر ۲ گل تیم عاشوری زاده چالوس را در روز غیبت و مصدومیت ۲ مهره کلیدی این تیم یاسر خزایی و منوچهر زاهدی به ثمر رساند.

شهدای سوادکوه با کسب اولین امتیاز در جایگاه چهارم گروه سوم لیگ دسته دوم فوتسال باشگاه‌های کشور قرار گرفت.

عاشوری زاده چالوس هم با ۲ امتیاز، رتبه چهارم گروه اول را به خود اختصاص داده است.

هفته چهارم مسابقات لیگ دسته دوم فوتسال باشگاه‌های کشور روز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود و در این هفته شهدای سوادکوه میزبان آراز بافت نظرآباد است و تیم عاشوری‌زاده چالوس هم مهمان پاریزه کردستان خواهد بود.

مرحله دوم مسابقات لیگ دسته دوم فوتسال باشگاه‌های کشور با حضور ۱۶ تیم در ۴ گروه ۴ تیمی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • طرح خاص شالیکار مازنی برای بازی پرسپولیس
  • آئین عزاداری به مناسبت شهادت امام صادق (ع) در ورامین
  • برپایی میز خدمت در شهرستان زرندیه
  • عزاداری ورامینی‌ها در سالروز شهادت امام صادق (ع) + فیلم
  • تساوی و شکست حاصل کار مازنی‌ها در لیگ دسته دوم فوتسال
  • دماوندی‌ها به‌مناسبت سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) سوگواری کردند
  • استان بوشهر در عزای امام جعفر صادق (ع) به سوگ نشست
  • برپایی آیین های عزاداری شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) در مازندران
  • برپایی مراسم عزاداری و دسته روی در کربلای معلی
  • سابقه دیرینه دارالقرآن الکریم حرم رضوی در زمینه ترویج قرآن کریم